lauantai 23. tammikuuta 2016

Hopean häivähdys

Nykyään hyvin moni aloittamistani projekteista saa alkunsa siitä, että olen löytänyt pinterestistä hienon näköisen idean, toteutuksen tai oivalluksen. Tämänkin paidan idea syntyi eräästä asukuvasta, jossa oli kaunis olkapäät paljastava paita, jossa oli käännetty nurja puoli oikeaksi puoleksi. Siitäpä se idea sitten lähti.

Ollessamme Virossa Karnaluksissa etsin lankaa mielessäni tämä paita. En tahtonut sen olevan villaa, vaan mielummin bambua, puuvillaa tai vastaavaa, jotta se olisi sopiva kesäkeleille. Sopiva lanka löytyi kohtalaisen kivuttomasti, taisi olla ensimmäinen lanka, jota silmäilin tähän projektiin.


Paidan neulominen ilman ohjetta on aina oma koettelemuksensa. Vaikka kuinka tekisin mallitilkun ja mittaisin tarkasti kuinka monta silmukkaa tarvitaan tietynlaisen lopputuloksen saamiseksi, jokin menee melkeinpä aina pieleen. Tällä kertaa paidasta tuli hiukan liian kireä tarkoituksiini. Mitään vikaahan tässä ei ole ja paita istuu hyvin, mutta olisin tahtonut löysempää mallia. Noh, ehkä ensi kerralla ;)


Aloitin paidan kaula-aukosta, neuloin pari kerrosta ainaoikeaa ja aloitin raglanlisäykset. Neuloin ensin hihat ja lopun langan helmaan. Helmassa tein muutaman lyhennetyn kerroksen, jotta sain takakappaletta hiukan pidemmäksi kuin etukappale. Hihoista tein aika pitkät, jotta ne voi halutessaan vetää kämmenten päälle lämmikkeeksi.

Ohje: Omasta päästä, sen kummempia ohjeita ei ole.
Lanka: Madame tricote paris camilla
Puikot: metalliset 3,75mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti