perjantai 8. tammikuuta 2016

Palmikkovillapaita

Kyselin perheemme whatsapp ryhmässä joulun alla, olisiko heillä tarvetta neulotuille lahjoille. Nuorempi siskoni pyysi vaatimattomasti villapaitaa ;) Mieleisen näköinen villapaita löytyi vikkelästi ja sen jälkeen olisin saanut laitta silmukat laulamaan. Asiassa oli vain langan kokoinen mutta. Minulla ei ollut valmiiksi tarpeeksi lankaa varastossa, joten jouduin ostosreissulle. Kahteen kertaan.
Ensimmäisenä ostamani lanka oli ihanan pehmeää alpakkaa, josta olisi tullut aivan unelmanpehmeä neulomus. Valitettavasti lankakaupassa minua puri joku eliö, joka esti ajattelemasta selkeästi langan menekkiä ja ostin lankaa aivan liian vähän. Kn tajusin virheeni, oli enää myöhäistä ostaa kyseistä lankaa lisää, koska lähin paikka, joka sitä myi, löytyi yli sadan kilometrin päästä, joten lankaa oli vaihdettava.
Onneksi on olemassa dropsin baby merino. Ostin sitä lähilankakaupasta tarpeeksi ja aloitin homman uudelleen. Seuraavaksi usko alkoi loppua kesken työn valmistumisen kanssa. Tuntui siltä, että kaikki silmukkani katosivat neulonnan mustaan aukkoon, eikä työ tuntunut edistyvän milliäkään.
Loppujen lopuksi sain kuitekin paidan valmiiksi hyvissä ajoin ennen joulua! Ja jouluaattoaamuna siskoni sai pukea villapaidan päälleen, joka oli selvästi mieleinen. Jei!
 Ohje: Omasta päästä. Olen tainnut vihdoinkin oppia edes hiukan laskemaan silmukkamääriä itse ;)
Lanka: Drops baby merino
Puikot: Metalliset 3,25mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti