maanantai 31. elokuuta 2015

Mummoilu takki ja räsymattosukat

Joidenkin valmistuneiden töiden saattaminen tänne blogiin asti on joskus todella työn ja tuskan takana... Tämä takki valmistui toukokuussa, kun pihalla oli vielä kylmä ja kotonakin kaipasi usein lämmikettä itselleen. Lankakoppa huusi hoosiannaa ollessaan ylitsepursuavassa elementissään ja päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja virkata mahdollisimman paljon n. 7 veljeksen paksuisia lankoja tähän takkiin.
Tämän kanssa mentiin aika mutu tuntumalla ja virkkailtiin välillä tuonne ja välillä sinne yksi kerros. Aloitin virkkaamisen kainaloista ylöspäin, jonka jälkeen hyökkäsin hihojen kimppuun. Hihojen jälkeen virkkaussuunta lähti kainaloista alaspäin ja lopuksi virkattiin vielä tuollaiset liehukkeet, että takki olisi varmasti tarpeeksi leveä sellaiseen kääriytymiseen, jota harrastetaan ylisuurien neuleiden kanssa syksyisin kynttilän valossa.
Kuvissa saattaa myös vilahtaa nauhoja, jotka virkkasin hyväksi katsomaani kohtaan takkia. Ne ovat solmimisnauhoja niitä hetkiä varten, kun takin on pysyttävä kiltisti päällä liikkumatta sinne sun tänne. Vaikka tämä ei ehkä edusta ominta tyyliäni, pidän tästä silti. Tää on ihana!
Ohje: Omasta päästä.
Lanka: 7 veljestä, suomivilla, nalle, isoveli
Koukku: 3,5mm

Tässä samaan aikaan pääsevät myös esittelyyn räsymattovillasukat, jotka ovat syntyneet kahden raitalangan yhteispelissä. Enkä muuten myönnä, että olen saattanut ostaa lisää lankaa samaiseen tarkoitukseen..
Ohje: Perussukka vahvistetulla kantapäällä. Jalkapöydässä silmukoita 44 ja varressa 48.
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: Neliskanttiset 3,5mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti