tiistai 30. elokuuta 2016

What does the sox say?

Koska syksy saapuu kovalla rytinällä, pitää siihen valmistautua uusin villasukin.
Sukkien neon värinen lanka on regian fluormaniaa ja se on hilloutunut meitsin kaapissa ainakin vuoden. Tai ehkä enemmänkin. Minulla on koko ajan ollut visiona neuloa siitä tällaiset raitasukat, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Lopulta kuitenkin tartuin puikkoihin ja aloin neuloa sukkia spiraalineuleena, joka tarkoittaa sitä, että sukkaan ei tule mihinkään kohtaan kerroksen vaihtumisesta kielivää saumaa, koska langat kulkevat spiraalina eteenpäin.

Ohje: Perussukka 60s:lla, ainaoikeinkantapäällä ja sädekavennuksella
Lanka: värikäs: regian fluormania, valkoinen dropsin fabel
Puikot: zing pyöröpuikot 2,25mm

Näiden suraavien sukkien lanka ei joutunut hilloutumaan vuotta lankakorin pohjalla. Taisi olla muutama päivä ostohetken jälkeen, kun pistin sukat tulille.
 Muutaman hetken mietiskelin, millaista mallineuletta neuloisin varsiin ja päädyin lopulta mukavan helppoon broken seediin. Varsien jälkeen tein ennen kantapäätä lisäyksiä joka toinen kerros viisi kertaa, jotta sukat istusivat paremmin. Sen jälkeen neuloin tiimalasikantapään normaalisti ja kun kantapää oli saatettu loppuun, kaventelin lisäämäni kymmenen silmukkaa pois. Ajan kanssa näkee varmaankin, olisiko neljä lisäystä riittänyt :)
Sukista tuli oikein nätit ja niiden neulomiseen ei mennyt kuin päivä. Nämä näyttävät istuvan hyvin jalkaan ja ovat aivan ihanan väriset. Nyt sukkalaatikossani on kaksi ihanaa paria lisää sukkia. Jee!
Ohje: Perussukka 52s:lla, tiimalasi kantapää viiden silmukan kiiloilla ja sädekavennus.
Mallineule:
Luo parillinen määrä silmukoita
1krs: oikein
2krs: 1o, 1n
3krs: oikein
4krs: 1n, 1o
Lanka: Novita nalle
Puikot: neliskanttiset 3mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti