perjantai 27. marraskuuta 2015

Villatakki

Kun olimme kesällä karnaluksissa, mukaan tulivat kuin huomaamatta langat kahteen villapaitaan. Toista ei ole aloitettu joululahjakiireiden vuoksi, kun taas toinen on ollut jo pitkään valmiina odottamassa esille pääsyä.
Tämän villatakin innoittaja toimi seitsemännellä luokalla neulomani villatakki, johon on ihana kääriytyä kylminä aamuina. Ohjekin oli tallessa, joten tarkastelin tiheyden ja lähdin neulomaan. Neuloessa sattui pikku kömmähdys, kun tajusin, etten ollutkaan ostanut tarpeeksi lankaa. Samaista lankaa ei saanut mistään, joten jouduin tekemään neulojien suuren rikoksen; jatkoin takin loppuun aivan eri langalla kuin millä aloitin ja sen kyllä huomaa auringon valossa..
Myös takin leveyden kanssa oli ongelmia. Luulin tarkistaneeni tiheyden varmasti oikein, mutta en sitten kumminkaan ollut. Takista ei tullut aamutakkimainen kääriytymiskappale, vaan ennemminkin sievä ja arkikäyttöön sopiva. Kaikista kommelluksista huolimatta takki on ihana ja mukava päällä. Tosin nyt vaatekaapistani puuttuu edelleen se vilttimäisen iso aamutakki..
Ohje: Suuri käsityölehdestä n. 7 vuoden takaa...
Lanka: Schoeller+Stahl baby merino
Puikot: 3,5mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti