perjantai 20. marraskuuta 2015

Retroilua

Erään työpäivän päätteksi satuin vilkaisemaan minimanin mainoslehtistä, jossa kerrottiin 7 veljestä langan olevan alennuksessa; kolme kerää kympillä. Joten minä kunnon lankahamsterina pyörähdin siellä ja ostin kolme kerää lankaa sellaisissa väreissä, joita en yleensä valitsisi. Ei sillä, etten pitäisi niistä väreistä, yleensä vain satun ostamaan valkoinen-harmaa-musta akselilla pyöriviä lankoja.
Selailin pinterestiä aikani, kunnes löysin mukavan näköisen mallin ja päätin pistää överiksi. Kaikki langat samaan syssyyn yhteen sukkapariin ja poistutaan totaalisesti mukavuusalueeltani. Nämä sukat olivat hyvä lisä kirjoneuleinhoni poistamis proggikseen.
Sukissa on hauska kantapää, jota kokeilin sattumalta. Kun kantapää lähestyi, minua ei huvittanut tehdä lappukantapäätä. Eikä myöskään tiimalasikantapäätä, koska se ei istu jalkaani ollenkaan. Voihan villasukka! ryhmästä löytyi kantapää, joka tehdään melkein kuin tiimalasikantapää, siinä vain ei jätetä silmukoita puikolle, vaan kavennetaan ronskisti ylimääräiset silmukat pois, kunnes kantapää alkaa muodostuttaa kolmiota. Sen jälkeen poimitaan silmukoita kolmion reunoista ja tuloksena on hiukan laatikkomainen kantapää. En valitettavasti osaa selittää sitä paremmin, mutta jos kiinnostusta löytyy, niin voin väsätä pienen ohjeen kuvineen kaikkineen tähän kantapäähän :)
Ohje: Perussukka pinterestistä löydetyllä kirjoneulekuviolla ja hauskalla kantapäällä.
Lanka: Novita 7 veljestä turkoosi, syklaami ja sinappi
Puikot: Neliskanttiset 3,5mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti